Fietsroutes

Fietsroutes

Fietsroutes

Ook zijn er diverse routes bij ons in de buurt, deze zijn bewegwijzerd van 30 tot 50 kilometer:

Rondje Rondje Hardenberg/Beerze 34 km

Klik hier voor de flyer met routekaart. De route is ook bij ons verkrijgbaar mbv het gratis fietsrouteboekje "Fietsrondjes Vecht- & Reestdal".

Rondje Gramsbergen/Duitsland 30 of 50km

Klik hier voor de flyer met routekaart. De route is ook bij ons verkrijgbaar mbv het gratis fietsrouteboekje "Fietsrondjes Vecht- & Reestdal".

Fietsrondjes Vecht- & Reestdal

Bovenstaande twee routes zijn onderdeel van vijf bewegwijzerde routes van 30 to 50 kilometer. En er zijn nog drie fietsrondjes meer in het Vecht- & Reestdal: Rondje Dalfsen-Ommen, Rondje Ommen-Lemele, Rondje Reestdal. Het fietsrouteboekje "Fietsrondjes Vecht- & Reestdal" hiervoor is gratis bij ons verkrijgbaar. 2023: Helaas niet meer verkrijgbasar, hopelijk volgt herdruk

Vechtdal PROEF Route | Ontdek de Smaakmakers van het Verrukkelijk Vechtdal

Laat je onderdompelen in het Verrukkelijk Vechtdal. Een route langs de Smaakmakers in het Vechtdal; van streekproducent tot culinaire smaakadresjes. Kom meer te weten over onze lokale Smaakmakers. Het ambacht, de trots, het verhaal. Onmisbare ingrediƫnten, puur of verwerkt in verrassende gerechtjes. Van de Vechtdal-grond direct naar je mond. Onderweg geniet je van het afwisselende landschap van het Vechtdal en de Vecht.

In het Vechtdal zijn er 5 Vechtdal Proefpalen te vinden die allemaal op de locaties van de Smaakmakers staan. Deze Proefpalen zijn interactief en vertellen je op een leuke wijze wat er op die Smaakmakers locatie allemaal te ontdekken valt. Ga op zoek naar de Vechtdal asperge of maak kennis met Timmy het Theeblad bij een theeplantage. Laat je verwennen door de heerlijkste streekgerechten, pluk zelf de mooiste bessen of kom oog in oog te staan met de Vechtdal Hooglanders; de afstammelingen van de oeros.

Ontdek de Smaakmakers van het Verrukkelijk Vechtdal door: De Vechtdal proefroute te rijden of het Vechtdal Proef spel te spelen. Onderweg genieten van de streekproducten kijk dan bij de Vechtdal Proef de keuken arrangementen.

Klik hier voor meer informatie en de route. Ook vindt u hier de informatie over de opening op zondag 16 april a.s.

Historische fietsroute "Rheezerbelten"

Een historische fietsroute die alles vertelt over de Slag op Hardenbergse Heide, Slag bij Ane, Smokkelen. Klik hier voor de routekaart en de begeleidende bestanden: Slag op Hardenbergse Heide, Slag bij Ane, Smokkelen.

Vechtdalroute LF16

Niets van het Vechtdal missen? Stap dan op de pedalen en fiets de Vechtdalroute. De Landelijke Fietsroute LF16 (afgekort LF-route) is een veelzijdige 245 kilometer lange fietsroute tussen Zwolle bij de monding van de Vecht en Darfeld (Duitsland) bij de bronnen van de Vecht. Meer info, klik hier