Kano varen

Kano varen op het kabbelende water van de Vecht in Overijssel

Peddelend op het water

Voor een leuk uitje op de Vecht van Overijssel in Hardenberg: kanovaren of sloepvaren is één van onze vele activiteiten. Peddelend door de prachtige natuur van Vechtdal Overijssel. Een afzaktocht vanaf de stuw in Hardenberg naar de stuw in Diffelen.

Voor groepen

Wij regelen dit voor u indien u met een groep bent > 10 personen en het kanovaren of het sloepvaren onderdeel is van een team of groepsuitje gecombineerd met een diner of buffet in ons restaurant. 

Prijs voor groepen (ism Expedition Outdoor)
Kano geschikt voor maximaal 3 personen

Tot aan Marienberg € 40,00 per kano (duur ongeveer 2,5 uur)
Tot aan Junne € 50,00 per kano (duur ongeveer 4 uur)
Tot aan Ommen € 60,00  per kano (duur ongeveer 6 uur)

Alleen kanovaren of sloep varen?

Dan kunt u zelf contact opnemen met één van onze partners:
Onze partners zijn Expedition Outdoor en Total Outdoor Vechtdal en voor Ommen: Vechtdal Events . Zij beschikken over Canadese kano's waar 2/3 personen in kunnen. En voor de kinderen zijn er ook zwemvesten aanwezig (verplicht indien geen zwemdiploma).

Expedition Outdoor: tel.nummer : 06-21840822
Vechtdal Events/Rederij Peters: tel.nummer: 0529 45 19 24

Na een korte instructie over de vaar- en stuurtechnieken kunt u genieten van een mooie tocht over de Vecht. Natuurlijk is het ook mogelijk om met de kano retour te varen (spelevaren).

Locatie

De opstapplaats is het haventje in Hardenberg of bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg en de tocht eindigt in Marienberg. Vanaf daar wordt u weer teruggebracht naar de opstapplaats. Uiteraard is het ophalen en terugbrengen naar onze locatie ook worden geregeld.

Wildwaterbaan Hardenberg

Voor de professionele kanovaarder is er in het Vechtpark een unieke wildwaterbaan. Het is eerste baan in Nederland die gebruik maakt van het natuurlijke verval van een rivier. De wildwaterbaan loopt van de Vecht naar de Molengoot, is 140 meter lang, heeft tien obstructies en heeft de classificatie van wildwaterniveau II (WW II).

Naast de baan ligt een bevaarbare vistrap van ongeveer 220 meter, met kleine sprongetjes. Die vistrap kan stroomafwaarts worden bevaren. De Overijsselse Vecht zorgt voor een hoogteverschil van 1,5 meter bij een baanlengte van 140 meter. De wildwaterbaan heeft gemiddeld een waterdiepte van 60 centimeter.

Doordat geen gebruik hoeft te worden gemaakt van pompen, kan de baan gratis worden gebruikt door individuele kanoërs en verenigingen. Voro meer informatie: klik hier