Kinderwandelroute Knof de Pad

Het mysterie van de verdwenen kok.

Ken je Knof? Knof is kok bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Gisteravond bakte hij nog de lekkerste pannenkoeken van Rheeze. En nu? Nu is hij weg! Verdwenen en niemand weet waarheen. Help jij mee Knof te zoeken en de verdachte aan te wijzen? Een mysterie dat vraagt om echte speurneuzen. Volg de sporen en ontdek wat er met Knof is gebeurd!

Een speurtocht door het leefgebied van de knoflookpad voor kinderen van 7-12 jaar. Duur ongeveer 1,5 uur. Jongere kinderen kunnen ook mee, de opdrachten onderweg zijn ook leuk voor hen. De allerkleinsten kunnen mee in een rugdrager te huur bij De Rheezerbelten. Een stevige buggy kan, maar het pad is zanderig en heuvelig.

Voor de kinderen is een rugzakje met het opdrachtenboekje en benodigheden te koop voor € 5,95. Voor meelopers rekenen wij € 2,50 p.p. Je krijgt ook een Vechtdal knapzak te leen met een verrekijker, loopzak, balansspel en een springtouw. De inhoud van de rugzak mag je houden, de knapzak wordt met inhoud weer ingeleverd. Je krijgt ook een paddengadget die in de rugzak zit, eventueel is deze los bij te kopen voor de andere kinderen als zij geen rugzak hebben gekocht.

Avonturen van Ko en Knof en Paddentrek

Ko_en_Knof.jpg
Knof de Kok heeft tijdens zijn verdwijning ook Ko Koppel ontmoet. Samen beleven zij veel avonturen. Ga op Paddentrek tijdens een informatieve (fiets)tocht door het leefgebied van de knoflookpad en kom uit bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel. Aldaar kun je in de kist vol spelen nog meer leren over de Knoflookpad. Het routeboekje De Paddentrek is te koop bij De Rheezerbelten en bij de Koppel voor € 2,50. De kist met spelen kan zonder kosten worden gebruikt bij NAC De Koppel, Vechtstraat 8, Hardenberg.