Pieterpad lopen en fietsen

Pieterpad etappe 8 Coevorden-Hardenberg en etappe 9 Hardenberg-Ommen

Etappe 9: Misschien wel de mooiste etappe?

Het Pieterpad, de bekendste lange afstand wandelroute van Nederland, loopt ook door het Vechtdal. Wandelaars en fietsers die het Pieterpad lopen of fietsen ontdekken waarom het Vechtdal één van de mooiste stukken van Overijssel is. We horen zelfs vaak terug zelfs één van de mooiste stukken van het Pieterpad. Etappe 9 vertrekt uit Hardenberg richting Ommen.

In het Vechtpark langs de meanderen rivier De Vecht in Hardenberg kan het gebeuren dat er ineens een koe een stukje meewandelt. De Molengoot is een stuk natuur vol water, koeien en vele volgels: ongerept natuurschoon. Ga je Pieterpad lopen of fietsen door het Vechtdal dan zie je in korte tijd alles. Van het pittoreske dorpje Gramsbergen en brinkdorp Rheeze tot bossen en heide. Je komt geheel tot rust in het Vechtdal.

Algemene informatie Pieterpad

De route van het Pieterpad voert van Pieterburen nabij de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 498 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. De route voert door de meest uiteenlopende landschappen en wordt onderhouden door het Nivon.

Het Pieterpad is in het veld gemarkeerd met de internationaal bekende wit-rode merktekens van langeafstandswandelpaden (LAW) en staat in detail beschreven in twee wandelgidsen die worden uitgegeven door het Nivon. Op de Sint-Pietersberg sluit het Pieterpad aan op de Europese wandelroute GR5, die tevens onderdeel is van wandelroute E2. De GR5, die via de Ardennen en de Franse Alpen naar Nice loopt, is een van de populairste internationale wandelpaden voor Nederlandse wandelaars.

Op elke etappe komen vrijwel dagelijks wandelaars van het Pieterpad langs. Meer info: Pieterpad