Nationale Pannenkoekdag 20 maart 2020

Eén dag in het jaar waarop de Pannenkoek helemaal centraal staat. Zorgen voor elkaar, jong en oud. Jong bakt pannenkoeken voor oud

20 maart 2020 Nationale Pannenkoekdag in Nederland!

Op 20 maart 2020 is het de veertiende keer dat we Nationale Pannenkoekdag in Nederland vieren! En daar zijn we supertrots op! Vanaf 2017 doen wij Pannenkoekenrestaurant de Rheezerbelten samen met CBS de Vlinder Heemse ook mee. Inmiddels is Nationale Pannenkoekdag uitgegroeid tot een landelijke happening waaraan in 2019 bijna 1.500 scholen meededen! Maar liefst 79.000 ouderen werden door zo’n 75.000 leerlingen verwend met zelfgebakken pannenkoeken.

Helaas: ivm het Coronavirus gaat het pannenkoeken bakken in Clara niet door ivm een kwetsbare groep ouderen. Hopelijk gaan we dit later in het jaar als nog doen. De Nationale pannenkoekdag blijft natuurlijk wel bestaan: de dag waarop de pannenkoek centraal staat. Dus welkom in ons restaurant om pannenkoek te komen eten!

Samen smullen!

Nationale Pannenkoekdag is de dag dat basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken bakken voor opa's en oma's en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen. Ook dit jaar werkt Pannenkoekenrestaurant De Rheezerbelten samen met Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Heemse en CBS de Vlinder groep 7 in Heemse. Kinderen bakken met ondersteuning van ons voor afdeling De Baander vele pannenkoeken. En daarna samen smullen. Want pannenkoeken zijn niet alleen lekker, samen eten is ook gezellig. Het brengt jong en oud bij elkaar.