Nog meer te doen

Activiteiten en acties Pannenkoekenrestaurant

Nationale Pannenkoekdag Vrijdag 22 maart 2019

Binnenkort is het zover! Op vrijdag 22 maart 2019 vieren we de 13e editie van Nationale Pannenkoekdag! Eén dag in het jaar waarin de Pannenkoek helemaal centraal staat. Zorgen voor elkaar, jong en oud. We doen dit op twee manieren.

Jantje Beton Pannenkoek

In ons pannenkoekenrestaurant is van 22 maart t/m 26 april de Jantje Beton pannenkoek verkrijgbaar. De Jantje Beton pannenkoek is een pannenkoek met een poedersuiker logo van Jantje Beton in combinatie met een springtouw. Op=Op. Dit doen we samen met collega-pannenkoekenrestaurants door heel Nederland en we hopen met elkaar als Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants een mooie cheque te kunnen overhandigen aan Jantje Beton.

Jong bakt voor oud

Nationale Pannenkoekdag is ook dag dat basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken bakken voor opa's en oma's en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen. Ook dit jaar werken we samen met Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Heemse en CBS de Vlinder groep 7 in Heemse. Kinderen bakken met ondersteuning van ons voor afdeling De Baander vele pannenkoeken. En daarna samen smullen. Want pannenkoeken zijn niet alleen lekker, samen eten is ook gezellig. Het brengt jong en oud bij elkaar.
Ivm de uitgestelde datum van Nationale Pannenkoekdag van 15 naar 22 maart (ivm de geplande stakingen in onderwijs), maar al een gevulde agenda van groep 7 CBS de Vlinder en van Clara doen we dit op dinsdag 2 april 2019.

Samenwerking Theater De Voorveghter

Heel blij zijn wij met ons mooie theater in Hardenberg: De Voorveghter. Met elk jaar weer een boeiend programma. In het bijzonder rondom de kindervoorstellingen werken we samen.

Ernst & Bobbie

Op 14 april komen Ernst & Bobbie weer naar Hardenberg, dit jaar met hun theatervoorstelling "Geklungel in de jungle". Boek direct een kaartje via Theater De Voorveghter. Vanaf 1 april t/m 14 april krijgt ieder kind in ons pannenkoekenrestaurant op vertoon van zijn/haar entreekaartje Ernst&Bobbie "Jungle" in Theater De Voorveghter een gratis kinderijsje in een jungle-ijsbeker na afloop van een pannenkoekendiner. 

Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP)

Wij zijn trots lid van de VEP, een actieve vereniging met allemaal pannenkoekenrestaurants over heel Nederland. Vele acties worden vanuit de VEP georganiseerd met diverse impressariaten en ketens.
Op dit moment is er geen lopende actie naast de Nationale Pannenkoekdag ism Jantje Beton.

Winter

Erop uit met de slee of schaats
Wie kan het hardst naar beneden glijden van de hoge stuifduinen van de Rheezerbelten van bijna 20 meter hoog? Wie schaatst de meeste rondjes op de Oldemeijer?
WinterWANDELING
Altijd wandelweer. Jas aan, das om, frisse neus, rode wangen en wie weet een witte deken van sneeuw die onder de schoenen kraakt en schittert onder de winterzon.
Een speciale wandelroute ligt gratis voor u klaar op elke moment dat u dat wenst.
GEWOON WELKOM
Nadien lekker genieten van een warme chocomel met appeltaart èn een lekkere pannenkoek bijvoorbeeld onze winterspecialiteit met stoofpeertjes en stoofpotje van hert. Een donker Pauwbiertje maakt het compleet.