Volg de seizoenen

Elk seizoen laten we u ontdekken: culinair, maar ook met diverse activiteiten en evenementen. Volg ons op Facebook en Instagram!

Asperges

Op 16 april jl. is het aspergeseizoen weer geopend. Het witte goud uit het Oosten, één van de verrukkelijke producten uit het Vechtdal. Hoe u ze ook het liefst eet: voor elke gast hebben we diverse arrangementen gemaakt.

Klassieke asperges op een verrassende manier

Ontdek de prachtige aspergevelden van het Vechtdal. Fiets of wandel door de hooilanden, over essen en door brinkdorp Rheeze langs de Overijsselse Vecht naar Diffelen naar aspergeboerderij Het Nijenhuis.
Geniet  bij aanvang of na afloop van de fiets- of wandeltocht van de beroemde “Aspergepannenkoek” met Vechtdal asperges, Vechtdal ham en een heerlijke huisgemaakte eiersalade. Met als extra een voucher voor gratis Tour d’Asperge bij Het Nijenhuis.
Prijs Asperge pannenkoek: € 16,25 p.p.

Proef het voorjaar in de Rheezer Bistro

Het voorjaar prikkelt al je zintuigen. Je ziet de natuur ontluiken, je hoort de vogels zingen, je ruikt de voorjaarsbloemen. En ìn de asperge, proef je helemaal het voorjaar! Geniet van een heerlijk 3 gangen Vechtdal asperge diner in de Rheezer Bistro.
Proef het witte goud onder de gewelven of bij mooi voorjaarsweer op het unieke terras met eigen kruidentuin in een bosrijke omgeving. Laat je verwonderen!
Prijs arrangement: Prijs: € 36,50 p.p.
Dit arrangement houdt in
- 3 gangen Vechtdal aspergediner Puur Vechtdal
Tegen meerprijs uit te breiden naar 4 tot 6 gangen menu
- Gratis boekje “Verwondering” met prachtige gedichtjes en natuurfoto’s uit het Vechtdal

 

Het witte goud gekocht in Diffelen?
Wij belonen u.

Met uw asperge-aankoop bij aspergeboerderij Het Nijenhuis krijgt u een 4 gangen Puur Vechtdal diner voor de prijs van 3 gangen. Bewaar uw kassabon en spaar hiermee voor deze actie.
Het werkt als volgt:
1,5 kg gekocht? 1 persoon de 4e gang gratis
3,0 kg gekocht? 2 personen 4e gang gratis
4,5 kg gekocht? : 3 personen 4e gang gratis
en zo verder.
Geldig t/m 24 juni 2019.
 

Diffelse asperge fietsroute

Start bij Restaurant de Rheezerbelten. Ontdek de prachtige aspergevelden van het Vechtdal. Fiets door de hooilanden, over essen en door brinkdorp Rheeze langs de Overijsselse Vecht naar Diffelen. Wees welkom bij aspergeboer Jan bij aspergeboerderij Het Nijenhuis voor een Tour d’Asperge en aspergesoep met brood. Snuffel rond in de gezellige streekproductenwinkel. Bezoek onderweg natuurmuseum de Rheezer Marke.
Geniet  na afloop van de heerlijkste aspergerechten in de Rheezer Bistro in het Puur Vechtdal menu. Proef het witte goud onder de gewelven of bij mooi voorjaarsweer op het unieke terras met eigen kruidentuin in een bosrijke omgeving.
Prijs arrangement € 44,50 p.p.
- Ontvangst bij De Rheezerbelten met koffie/thee met Hardenbergs lekkers
- Vechtdal asperge fietsroute mbv knooppunten
- Twee gangen aspergemenu Rheezer Bistro
  Meerprijs driegangen aspergemenu € 4,50 p.p., viergangen € 14,50
- Vanaf 8 personen een persoonlijke rondleiding bij Het Nijenhuis: meerprijs à € 3,50 p.p.

Wilt u uw verblijf verlengen met een overnachting? Voor reservering in het direct naastgelegen Hotel Hardenberg aan de rand van Hardenberg te midden van het Vechtdal Overijssel klik hier.