Over ons

Gewoon Welkom!

Ontdek Restaurant De Rheezerbelten

Bij De Rheezerbelten draait alles om genieten. Even lekker binnenwaaien tijdens een fiets- of wandeltocht voor een kop soep, een kopje koffie of een tosti of genieten van een overheerlijke lunch, ambachtelijk gebakken pannenkoek of een culinair streekproductendiner.

Ons bedrijf is veelzijdig. Met ons Pannenkoekenrestaurant, ons à la carte restaurant de Rheezer Bistro, onze gastvrije locatie voor Feest&Partij, of bij u thuis voor Catering en de inspirerende vergaderaccommodaties. Te midden van het Vechtdal Overijssel een unieke locatie in het bos. Omgeven door een prachtige natuur, voortdurend veranderd, seizoenen, elementen.

Team De Rheezerbelten

Ons jonge team bestaat uit 7 vaste teamleden en ruim 30 oproepkrachten naast het eigenaars-echtpaar Enrico en Margé Hans. Om het de gasten naar de zin te maken staan de familie Hans samen met het team van ‘De Rheezerbelten’ bijna dagelijks voor de gast klaar.

Opleiding | Stage | Afstuderen

Uiteraard hebben een aantal teamleden een horeca opleiding zoals Manager Ondernemer Horeca niv.4, Gastheer niveau 4, Hogere Hotelschool of Zelfstandig werkend kok niveau 4. Ook is er altijd een leerling Zelfstandig werkend kok en werken we regelmatig met studenten van Hogeschool Stenden, TIO College of Windesheim voor stages en afstudeeropdrachten voor Associate Degree of Bachelor.

Weekendbaantje

Bijna iedereen die als jongere, meestal rond de 15 jaar, komt werken bij Restaurant ‘De Rheezerbelten’ begint in de spoelkeuken, waarna ze doorstromen naar de bediening of keuken. We leiden onze teamleden grotendeels zelf op.

Ambitie

Wij serveren aandacht, liefde, zorg en tijd voor de gast. We ontzorgen de gast en laten de gast genieten van elkaar in een gezellige, ontspannen en warme sfeer. We waarderen de gast en luisteren naar onze gast. We bieden momenten voor ontmoetingen, vriendschappen en maken van herinneringen

Culinaire ambitie

Rheezer Bistro
We koken met de seizoenen mee, gebruiken veel (streekproducten) uit het Vechtdal en de natuur. We hebben een uitgebreide wijnkaart van wijnen uit onze sfeervol aangeklede wijnkelder. We koken op kwalitatief hoog niveau en hebben de ambitie voor een Bib Gourmand.
Pannenkoek
We bakken ambachtelijke pannenkoeken, wel meer dan 100 soorten en trots lid van de
Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants.
Feest&Partij&Catering
Een warm onthaal en persoonlijke aandacht.  We bieden arrangementen op maat op verschillende culinaire niveaus. Al dan niet gecombineerd met één van de activiteiten van onszelf of onze partners op gebied van Actief&Cultuur&Natuur.

Locatie

Restaurant ‘De Rheezerbelten’ ligt te midden van het natuurschoon van de Rheezermaten en de vele campings, aan de rand van Hardenberg op de grens van Heemse en Rheeze. De prachtige heuvelrug De Rheezerbelten, gelegen direct tegenover ons restaurant, begroeid met heide, eikenhakhout en dennen, vormt het fundament voor de naam ons bedrijf. Gelegen in Vechtdal Overijssel, een mooi stukje platteland in het oosten van Nederland, wordt het gebied gekenmerkt door rust en ruimte.