U bent hier
Homepage Ontdek De Rheezerbelten Over ons Geschiedenis
Geschiedenis
Samen uit, samen thuis in een bijzondere omgeving
Heuvelrug De Rheezerbelten
Eeuwenlang hebben de Rheezer boeren gestreden tegen het stuifzand. Het bedekte de akkers, waardoor het bouwland verschraalde en maakte wegen onbegaanbaar. Dat stuifzand was ontstaan door hun eigen toedoen. Ze hadden te vaak op dezelfde plek plaggen gestoken en de hei te intensief laten begrazen door hun schapen. Het dekzand kwam zo bloot te liggen en werd door de wind voort geblazen. Hier liggen nu de Rheezerbelten die soms een hoogte bereiken van ruim twintig meter. Hier is het dekzand 'neergeslagen'. Deze zandduinen de Rheezerbelten liggen tegenover Restaurant De Rheezerbelten.
Historie | jaren 60
In de jaren kocht de heer Balk het terrein De Rheezerbelten, toen nog een jong aangeplant bos met duidelijk zichtbare stuifduinen. Hij liet er bungalows op bouwen en een kantine. Dit bood vele jaren huisvesting aan militairen, maar onder andere ook aan jonge docenten van de nieuwe middelbare school Jan van Arkel in Hardenberg.
Jaren later werd het bedrijf door stiefzoon en vrouw overgenomen: meneer en mevrouw Van den Burg. Zij maakten er een eenvoudig restaurant van met een aantal pannenkoeken op de kaart.
Mevrouw Van den Burg heeft nog vele jaren helpen pannenkoeken bakken. Met haar eigen schort en beslaglepel hielp ze ons de drukke dagen door aan haar “eigen” kant in de keuken. In goede herinnering aan haar kijken we hier op terug.
Historie| jaren 90
In 1992 kochten Henk en Annie Hans Bospaviljoen De Rheezerbelten op 31 maart, het bungalowpark met een kantine.
Met Pasen openden zij het Pannenkoekenrestaurant in de voormalige kantine die zij verbouwden in een boerderij-stijl. De koets was ook toen al een middelpunt.
De activiteiten werden uitgebreid met het verzorgen van feesten, partijen en vergaderingen. De Rheezerbelten werd een begrip. Maar er waren nog meer ambities.
In 1996 werden de bungalows verkocht om het restaurant te kunnen uitbreiden.
Historie| De Zero’s
Eind 1999 werd het nieuwe restaurantgedeelte geopend: alhier bevindt u zich nu.
Een rietgedekte boerderij in Sallandse stijl en meer zichtbaar vanaf de Grote Beltenweg. Met een ruime entree en receptie, mooie toiletten en een groot Pannenkoekenrestaurant met terras met volop ruimte voor feesten.
Oktober 2000
Met deze uitbreiding ontstond er ook letterlijk ruimte voor een gekoesterde wens: een à la carte restaurant De Rheezer Bistro werd gecreëerd in het "oude" gedeelte. Een sfeervol restaurant met mooie gewelven voor culinair genieten.
2001
De Rheezer Bistro bleek veelal te klein. De naastgelegen ruimte werd erbij betrokken: de wijnkelder. Deze ruimte heeft diverse mogelijkheden: uitbreiding van het aantal zitplekken, een besloten ruimte voor een besloten diner zakelijk of privé of buffetruimte. En ín de wijnkelder een goede atmosfeer voor de vele soorten wijnen en mooi gepresenteerd.
2002
Om het verblijf bij de Rheezerbelten compleet te maken werd in 2002 de Hotellerie gebouwd, een 14 kamer groot hotel voor de toeristische en zakelijke markt. Een perfecte aanvulling, er was volop behoefte aan overnachtingsmogelijkheden in Hardenberg.