Omgeving

Restaurant ‘De Rheezerbelten’ ligt verscholen tussen de glooiende esgronden, weilanden, bossen en oude vechtkolken. Een prachtige vakantiebestemming aan de rand van Hardenberg op de grens van Heemse en Rheeze in Vechtdal Overijssel.

Zandverstuiving De Rheezerbelten

Heuvelrug en zandverstuiving De Rheezerbelten, begroeid met heide, eikenhakhout en dennen, vormt het fundament voor ons restaurant. Gelegen in Vechtdal Overijssel, een mooi stukje platteland in het oosten van Nederland, is het gebied gekenmerkt door rust en ruimte, waar mensen nog alle tijd hebben voor elkaar.

Zeldzame flora en fauna

Overal in het Vechtdal kunt u nog oude Vechtarmen vinden. Vele hebben zich ontwikkeld tot prachtige stukjes natuurschoon waar u een zeldzame flora en fauna aantreft, zoals de Vechtdal anjer de Dianthus. Het prachtige boek "Natuurlijk Vechtdal" vertelt u alles over de natuur van het Overijsselse Vechtdal, zeker ook het project Ruimte voor de Vecht van de Provincie Overijssel. Het boek is bij ons verkrijgbaar voor uzelf, als cadeau of bij Boekhandel Heijnk te Hardenberg.

Rijke historie | Brinkdorp Rheeze

In de dorpen Rheeze en Diffelen met een nog duidelijk herkenbare brink, vindt u oude, Saksische boerderijen in originele staat. Diffelen, gelegen in een lus van de Vecht, had zijn eigen es en zijn eigen markegronden die vroeger voornamelijk uit hei en veen bestonden. Hier graasden de Diffeler schapen. Nu is er ten noorden van Diffelen alleen nog maar bos te vinden.

Fietsen en Wandelen

Er zijn verschillende mooie wandel- en fietsroutes die u laten genieten van het afwisselende landschap, gevormd door de hoge glooiende esgronden, weilanden, bossen en oude vechtkolken met een verscheidenheid aan waterplanten.

Recreatie

De Rheezerbelten ligt op steenworp afsttand van recreactievijver De Oldemeijer. Er is een zwemstrand rondom het meer en in het midden een eilandje dat zwemmend of via de voetbrug bereikbaar is.

Hardenberg

Genieten van ongeschonden natuur en karakteristieke boerderijen. Een nieuwe garderobe uitzoeken in het moderne winkelcentrum. Met een kano de Vecht afvaren, wandelen langs historische paden of meegaan in het feestgedruis in de Klepperstad. In de gemeente Hardenberg kan het allemaal.

Waterpret, shoppen en cultuur

Het afwisselende landschap op de grens tussen het Vechtdal en Reestdal leent zich uitstekend voor een ontdekkingstocht. Per fiets, step, al wandelend of bijvoorbeeld met de kano. Op uw tocht moet u niet vergeten een bezoek te brengen aan één van de vele historische dorpjes en steden. In Gramsbergen bijvoorbeeld vindt u prachtig gerestaureerde panden, authentieke straatjes en een oude stadspoort. Wie tijdens een warme zomerdag op zoek is naar verkoeling kan terecht bij recreatieplas De Oldemeijer.

Ommen (afstand: 15km)

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, een oude Hanzestad met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum.

Ommen vanaf grote hoogte

Klimgordels en zekeringsapparaten zijn niet nodig. Wel een paar goede wandelschoenen, een redelijke conditie en liefde voor natuur. Voor een schitterend uitzicht over Ommen en omgeving is het beklimmen van de Lemeler- of Besthmenerberg zeker aan te raden. Vanaf grote hoogte maakt u kennis met een omgeving waarin de Vecht kanoërs en andere watersportliefhebbers meeneemt op haar route door het Vechtdal. Waar u al fietsend een bezoek kan brengen aan het schilderachtige landgoeddorp Vilsteren. Waar u kunt wandelen langs Saksische boerderijen in Beerze of een bezoek kunt brengen aan de natuurterreinen van Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel of Natuurmonumenten.

Attractiepark Slagharen (Afstand: 6 km)

Met ruim 40 attracties, wervelende shows, live acts en zwembaden is er veel te ontdekken in Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Ga bijvoorbeeld als een echte avonturier in een boomstam de wildwaterrivier op in de reusachtige wildwaterbaan, ga dansen met Randy & Rosie of laat je meeslepen in een adembenemend avontuur op het vliegende tapijt de Zwunka

Nog enkele voorbeelden:

Evenementenhal Hardenberg

Theater de Voorveghter

Wildlands Zoo Emmen

Avonturenpark Hellendoorn

Tuinen van Mien Ruys te Dedemsvaart

Golf en Country club Hooge Graven te Ommen.

Sallandse heuvelrug

Lemelerberg

Het Reestdal, een uniek beekdal in Avereest

Net over de Duitse grens de historische stad Nordhorn

De omgeving

Bospaviljoen ‘De Rheezerbelten’ ligt sinds vele jaren te midden van natuurschoon en de vele campings, aan de rand van Hardenberg op de grens van Heemse en Rheeze. De prachtige heuvelrug De Rheezerbelten, begroeid met heide, eikenhakhout en dennen, vormt het fundament voor ons bedrijf. Gelegen in het Overijssels Vechtdal, een mooi stukje platteland in het oosten van Nederland, wordt het gebied gekenmerkt door rust en ruimte.

Overal in het Vechtdal kunt u nog oude Vechtarmen vinden. Vele hebben zich ontwikkeld tot prachtige stukjes natuurschoon waar u een zeldzame flora en fauna aantreft. In het oud Saksisch dorp Rheeze met een nog duidelijk herkenbare brink, vindt u oude Saksische boerderijen in originele staat. Er zijn verschillende mooie wandel- en fietsroutes die u laten genieten van het afwisselende landschap, gevormd door de hoge glooiende esgronden, weilanden, bossen en oude vechtkolken met een verscheidenheid aan waterplanten.