Over ons

Samen uit, samen thuis in een bijzondere omgeving

Om het de gasten naar de zin te maken staan de familie Hans samen met het team van ‘De Rheezerbelten’ dagelijks voor de gast klaar. Henk en Annie Hans richten zich op de Hotellerie, zoon Enrico en schoondochter Margé Hans hebben de dagelijkse leiding over het Bospaviljoen met het Pannenkoekenrestaurant, de Rheezer Bistro, de feesten en partijen en de vergaderingen. Het team is een grote familie en we helpen elkaar allemaal. Iedereen die komt werken bij ‘De Rheezerbelten’ begint bij de afwas, waarna ze doorstromen naar de bediening of keuken. Het is samen uit, samen thuis. Daardoor ontstaat er een hecht team dat goed te sturen is.

De omgeving
Bospaviljoen ‘De Rheezerbelten’ ligt sinds vele jaren te midden van natuurschoon en de vele campings, aan de rand van Hardenberg op de grens van Heemse en Rheeze. De prachtige heuvelrug De Rheezerbelten, begroeid met heide, eikenhakhout en dennen, vormt het fundament voor ons bedrijf. Gelegen in het Overijssels Vechtdal, een mooi stukje platteland in het oosten van Nederland, wordt het gebied gekenmerkt door rust en ruimte.
Overal in het Vechtdal kunt u nog oude Vechtarmen vinden. Vele hebben zich ontwikkeld tot prachtige stukjes natuurschoon waar u een zeldzame flora en fauna aantreft. In het oud Saksisch dorp Rheeze met een nog duidelijk herkenbare brink, vindt u oude Saksische boerderijen in originele staat. Er zijn verschillende mooie wandel- en fietsroutes die u laten genieten van het afwisselende landschap, gevormd door de hoge glooiende esgronden, weilanden, bossen en oude vechtkolken met een verscheidenheid aan waterplanten.

Heuvelrug De Rheezerbelten
Eeuwenlang hebben de Rheezer boeren gestreden tegen het stuifzand. Het bedekte de akkers, waardoor het bouwland verschraalde en maakte wegen onbegaanbaar. Dat stuifzand was ontstaan door hun eigen toedoen. Ze hadden te vaak op dezelfde plek plaggen gestoken en de hei te intensief laten begrazen door hun schapen. Het dekzand kwam zo bloot te liggen en werd door de wind voort geblazen. Hier liggen nu de Rheezerbelten die soms een hoogte bereiken van ruim twintig meter. Hier is het dekzand 'neergeslagen'.