Omgeving

Bospaviljoen ‘De Rheezerbelten’ ligt verscholen tussen de glooiende esgronden, weilanden, bossen en oude vechtkolken. Een prachtige vakantiebestemming aan de rand van Hardenberg op de grens van Heemse en Rheeze in Vechtdal Overijssel.

Heuvelrug en zandverstuiving De Rheezerbelten, begroeid met heide, eikenhakhout en dennen, vormt het fundament voor ons bedrijf. Gelegen in Vechtdal Overijssel, een mooi stukje platteland in het oosten van Nederland, is het gebied gekenmerkt door rust en ruimte, waar mensen nog alle tijd hebben voor elkaar.

Zeldzame flora en fauna
Overal in het Vechtdal kunt u nog oude Vechtarmen vinden. Vele hebben zich ontwikkeld tot prachtige stukjes natuurschoon waar u een zeldzame flora en fauna aantreft, zoals de Vechtdal anjer de Dianthus. Het prachtige boek "Natuurlijk Vechtdal"uitgegeven door Boekhandel Heinink te Hardenberg vertelt u alles over de natuur van het Overijsselse Vechtdal, zeker ook het project Ruimte voor de Vecht van de Provincie Overijssel. Het boek is bij ons verkrijgbaar voor uzelf, als cadeau of bij boekhandel Heinink te Hardenberg.

Rijke historie
In de dorpen Rheeze en Diffelen met een nog duidelijk herkenbare brink, vindt u oude, Saksische boerderijen in originele staat. Diffelen, gelegen in een lus van de Vecht, had zijn eigen es en zijn eigen markegronden die vroeger voornamelijk uit hei en veen bestonden. Hier graasden de Diffeler schapen. Nu is er ten noorden van Diffelen alleen nog maar bos te vinden. 

Er zijn verschillende mooie wandel- en fietsroutes die u laten genieten van het afwisselende landschap, gevormd door de hoge glooiende esgronden, weilanden, bossen en oude vechtkolken met een verscheidenheid aan waterplanten.

Recreatie
De Rheezerbelten ligt op steenworp afsttand van recreactievijver De Oldemeijer. Er is een zwemstrand rondom het meer en in het midden een eilandje dat zwemmend of via de voetbrug bereikbaar is.