Fietsen in het Vechtdal

Opgepompte fietsbanden en wellicht een goed gevulde picknickmand voor onderweg. Dat is alles wat je nodig hebt. Met je voeten op de pedalen en je gezicht in de wind gaan er vele honderden kilometers aan fietspaden aan je voorbij. Fiets over bospaden en oude klinkerwegen, onderweg zie je dat het rivierlandschap stroomopwaarts plaatsmaakt voor uitgebreide loof- en naaldbossen met heuvels. Heidevelden gaan over in koelanden en houtwallen in bossen. Geniet al fietsend van het steeds wisselende landschap.

In het Vechtdal zijn er volop mogelijkheden om er met de fiets op uit te trekken. Fietsen in het Vechtdal. Heerlijk Buiten zijn. Wij zitten nabij fietsknooppunt 31/60/61/62/63. Uiteraard hebben we ook oplaadpunten voor uw electrische fiets.

Ons Restaurant/Bospaviljoen De Rheezerbelten (zie kaartje: rood omcirkeld) is gelegen op de route van
- Fietsknooppunt 31 naar 61-62-63
- Fietsknooppunt 31 naar 60
- Fietsknoop 63 via 62, 61, naar knooppunt 60 of 31.

overzichtskaart_fietsknooppunten_Vechtdal_Hardenberg.jpg

Fietsroutes

Ook zijn er diverse routes bij ons in de buurt, deze zijn bewegwijzerd van 30 tot 50 kilometer:

Rondje Rondje Hardenberg/Beerze 34 km

Klik hier voor de flyer met routekaart. De route is ook bij ons verkrijgbaar mbv het gratis fietsrouteboekje "Fietsrondjes Vecht- & Reestdal".

Rondje Gramsbergen/Duitsland 30 of 50km

Klik hier voor de flyer met routekaart. De route is ook bij ons verkrijgbaar mbv het gratis fietsrouteboekje "Fietsrondjes Vecht- & Reestdal".

Fietsrondjes Vecht- & Reestdal

Bovenstaande twee routes zijn onderdeel van vijf bewegwijzerde routes vn 30 to 50 kilometer. En er zijn nog drie fietsrondjes meer in het Vecht- & Reestdal: Rondje Dalfsen-Ommen, Rondje Ommen-Lemele, Rondje Reestdal. Het fietsrouteboekje "Fietsrondjes Vecht- & Reestdal" hiervoor is gratis bij ons verkrijgbaar.

Eigen Fietsroutes "Rheezerbelten"

Ook hebben wij een tweetal eigen fietsroutes
1. ongeveer 22 km Vanuit Restaurant een mooie fietsroute die u langs prachtige parels in het Vechtdal voert, zoals de Oldemeijer, Staatsbos Hardenberg, Brinkdorp Rheeze en met het (handmatig) pontje in de Vecht in Diffelen via Brucht en NAC de Koppel. Klik hier voor de routebeschrijving
2. Historische fietsroute die alles vertelt over de Slag op Hardenbergse Heide, Slag bij Ane, Smokkelen. Klik hier voor de routekaart en de begeleidende bestanden: Slag op Hardenbergse Heide, Slag bij Ane, Smokkelen.

Heerlijk Hardenberg | Smaakfietsroute

Heerlijk op pad met een smaakroute, al fietsend langs Vechtdal streekproducenten. Lees meer....

HH_logo_150303.jpg

Fietsroutenetwerk kaart Fietsknooppunten

Met het fietsroutenetwerk zet u uw eigen route uit. Het netwerk in het Vechtdal Overijssel bestaat uit honderden kilometers bewegwijzerde routes. De routes zijn al samen te stellen vanaf 10 kilometer. Volg gewoon de borden van knooppunt tot knooppunt. De fietskaart "Fietsknooppuntkaart Vechtdal Overijssel" is bij ons verkrijgbaar à € 5,95.

Met behulp van de digitale routeplanner kunt u zelf routes samenstellen door knooppunten fietsroute of bestaande routes downloaden. Zie ook site www. allefietserswelkom.nl,wij zijn hierbij aangesloten net als bij www.oplaadpunten.nl.

Vechtdalroute

Niets van het Vechtdal missen? Stap dan op de pedalen en fiets de Vechtdalroute. De Landelijke Fietsroute (afgekort LF-route) is een veelzijdige 245 kilometer lange fietsroute tussen Zwolle bij de monding van de Vecht en Darfeld (Duitsland) bij de bronnen van de Vecht. Meer info, klik hier

Happen en Trappen

In 2013 zijn we gestart met Happen en trappen: een culinaire fietstocht "Hardenberg aan de Overijsselse Vecht" van 48 km. Wie het Vechtdal wil leren kennen, hoeft enkel de rivier te volgen. De Vecht meandert door het landschap en passeert daarbij bossen, heidevelden en charmante stadjes. Ga de strijd aan met het water, proef de sfeer van weleer en ontmoet een oude held. Het Vechtdal wacht op u…De route begint met koffie en wat lekkers bij Landhoeve Zwieseborg in Loozen. Daarna volgt een voorgerecht bij Boomstamrestaurant Het Heemse in Hardenberg, en een soepje bij De Gloepe in Diffelen. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij Spoor 7 in Mariënberg. In De Rheezerbelten in Hardenberg wacht u ten slotte het dessert.

Vanaf 2015 is er nog een route Happen en Trappen rondom Hardenberg: "Hardenberg van Vecht zur Vechte" van 47 kilometer. Ooit was het verleden het heden, totdat het in de nevelen der tijd verdween. Maar soms duikt het verleden ineens weer op, zoals in het Overijsselse Vechtdal. Stap op de fiets en trap mee in het spoor van Napoleons legioenen. Proef de stilte…

Verhalen van het Vechtdal

Nieuw in het Vechtdal; Verhalenpunten. De wilde deerne van Kranenburg, het ontstaan van de Lemelerberg, de Witte Wieven in Dalfsen of de smokkelaars in Vilsterborg. Deze verhalen en nog veel meer worden verteld door bekende Vechtdallers, het kan zomaar voorkomen dat u naar een verhaal luistert, ingesproken door Jeroen Krabbé of Erik Hulzebosch.

30 verhalenpunten
Op 30 plekken in het Vechtdal zijn verhalen te beluisteren bij zogenaamde verhalenpunten. Het enige wat u hoeft te doen, is een paar keer trappen op een pedaal en een druk op de knop. Vervolgens kunt u luisteren naar een aan de omgeving gerelateerd verhaal. Ieder verhalenpunt heeft een verhaal voor volwassenen en een verhaal voor kleine kinderoortjes. 

net een hoorspel
De verhalenpunten bevinden zich in het fietsroutenetwerk. U kunt dus bijvoorbeeld de verhalen beluisteren als afwisseling van een mooie fietsroute doorhet Vechtdal. De vroegere verhalen over het Vechtdal brengen de omgeving tot leven en met de achtergrondgeluiden lijkt het soms net of u in een hoorspel terecht bent gekomen. De spannende mythen en sagen veranderen wellicht uw blik op de omgeving.

Voor de exacte locaties van de verhalenpunten klik hier.

MTB route

Voor meer uitdaging is er de Mountainbikeroute Hardenberg die start tegenover Recreatieplas de Oldemeijer, klik hier voor beschrijving en meer informatie.