Wandelen

Alle tijd om te wandelen: Wandelen in het Vechtdal! Heerlijk Buiten zijn. 

Vroeg uit de veren, wandelschoenen aan…. ’t Is tijd voor een heerlijke wandeling in het Vechtdal. Uiteraard kunt u de auto bij ons Restaurant parkeren. Tip: voor een smaakvol begin of einde: bezoek ons restaurant!

Onze eigen wandelroute

Onze eigen wandelroute voert u langs de mooiste plekjes. Geniet van de natuur en de prachtige dorpskernen van Heemse en Rheeze. Kunstenaar Jaap Snel schilderde enkele parels uit Hardenberg. Deze schilderijen hangen ook bij ons in het pand. Deze wandelroute laat deze parels aan u zien. De afstand varieert van 5, 10 tot 15 km. De route is kostenloos verkrijgbaar bij ons Bospaviljoen.

Wandelroute "Rondom Rheeze"

Volop variatie! U wandelt 13,3 km langs de Campingboulevard, door het Staatsbos Boswachterij Hardenberg, langs de Haarplas (ook wel het Zwanenmeer genoemd) en speelvijver De Oldemeijer en de Overijsselse Vecht, het brinkdorp Rheeze en zandverstuiving De Rheezerbelten. Klik hier voor de route.

Wandelnetwerk Vechtdal

U kunt zelf uw route samenstellen, de lengte bepalen en koppelen aan andere routes in de omgeving. Oneindig veel mogelijkheden dus om te wandelen op plekken waar u normaal gesproken niet (snel) zou komen. Vanuit Hardenberg kunt u uit de voeten met meer dan 600 kilometer Wandelnetwerk. Wilt u zich goed voorbereiden op uw wandeltocht of vindt u het handig om ook onderweg een kaart van het Wandelnetwerk in uw zak te hebben? Koop de Wandelnetwerkkaart Vechtdal bij ons voor € 5,95. Voor nog meer informatie www.wandeleninhetvechtdal.nl

Het Vechtdalpad

Te voet langs de Overijsselse Vecht. Een grote variatie aan landschappen, diverse natuurgebieden en tal van sporen uit de roerige geschiedenis van de regio. Dat zijn de ingredienten van het Vechtdalpad. Een meerdaagse wandeling langs de Overijsselse Vecht, die eenvoudig op te splitsen is in vier dagtochten. Elke etappe begint en eindigt bij een NS-station. Het pad ontsluit het Nederlandse deel van het Vechtdal.

Nieuwsgierig geworden naar Het Vechtdalpad? Klik dan hier om de gids Het Vechtdalpad te bestellen. In deze gids leest u over de geschiedenis van het Vechtdal, vindt u praktische informatie en tips, routekaarten en routebeschrijvingen.

Vechtdalpad wandelarrangement

Speciaal voor de echte wandelliefhebbers hebben we een Vechtdalpad Wandelarrangementen samengesteld. Heerlijk na het wandelen langs de Vecht: pannenkoeken. Want zeg nou zelf, voor pannenkoeken is toch niemand te oud?!

Pannenkoeken

Een heerlijk kopje koffie met een Hardenbergse verleiding voor € 3,50 (ipv € 3,95)
Een drankje (pils/fris) en een Vechtdal-streekpannenkoek (Prijs € 13,75 p.p.)
Ter afsluiting bieden wij een Vechtdalkoffie aan: een kopje koffie met een Vechtdallikeurtje.

Bistro/Hotellerieaanbieding

* Ontvangst met een heerlijk kopje koffie met een Hardenbergse verleiding
* Stijlvol genieten in onze Hotellerie in een luxe twee persoonskamer met toilet, douche en kitchenette
* Culinair genieten van Vechtdal streekproducten in onze Rheezer Bistro, een driegangendiner voor twee personen inclusief een aperitief uit het Vechtdal/Reestdal
* Luxe ontbijt voor twee personen
* Bij het afscheid ontvangt u een knapzak met diverse Vechtdal streekproducten
Prijs voor twee personen: 175,00 excl. toeristenbelasting (normale prijs € 227,50). Reserveren is verplicht.

Kom & Kunst Hardenberg

Vanuit het gemeentelijk project verfraaiing komgrenzen zijn door een aantal Plaatselijk Belangen van de stad Hardenberg een zestal objecten geplaatst om de komgrenzen van de stad Hardenberg aansprekender te maken. Om u bekend te maken met deze kunstwerken is een route ontwikkeld. De route is kostenloos verkrijgbaar bij ons, afstand ongeveer 10 km.

Pieterpad

Het Pieterpad is een lange afstandswandeling van 492 kilometer die ook vlak langs ons Bospaviljoen gaat. U wacht een warm welkom voor een kop koffie, een heerlijke pannenkoek, een uitgebreid diner en overnachting in onze Hotellerie.