Fietsen in het Vechtdal

In het Vechtdal zijn er volop mogelijkheden om er met de fiets op uit te trekken. Fietsen in het Vechtdal. Heerlijk Buiten zijn.

Fietsen met vijfsterren

Opgepompte fietsbanden en wellicht een goed gevulde picknickmand voor onderweg. Dat is alles wat je nodig hebt. Met je voeten op de pedalen en je gezicht in de wind gaan er vele honderden kilometers aan fietspaden aan je voorbij. Fiets over bospaden en oude klinkerwegen, onderweg zie je dat het rivierlandschap stroomopwaarts plaatsmaakt voor uitgebreide loof- en naaldbossen met heuvels. Heidevelden gaan over in koelanden en houtwallen in bossen. Geniet al fietsend van het steeds wisselende landschap.

Onze locatie

Wij zitten nabij fietsknooppunt 31/60/61/62/63. Uiteraard hebben we ook oplaadpunten voor uw electrische fiets.

Ons Restaurant/Bospaviljoen De Rheezerbelten (zie kaartje: rood omcirkeld) is gelegen op de route van

- Fietsknooppunt 31 naar 61-62-63
- Fietsknooppunt 31 naar 60
- Fietsknoop 63 via 62, 61, naar knooppunt 60 of 31

Fietsroutes en fietsrondjes Vecht- en Reestdal

Ook zijn er diverse routes bij ons in de buurt, deze zijn bewegwijzerd van 30 tot 50 kilometer. Lees meer...

Fietsroutenetwerk kaart Fietsknooppunten

Met het fietsroutenetwerk zet u uw eigen route uit. Het netwerk in het Vechtdal Overijssel bestaat uit honderden kilometers bewegwijzerde routes. De routes zijn al samen te stellen vanaf 10 kilometer. Volg gewoon de borden van knooppunt tot knooppunt. De fietskaart "Fietsknooppuntkaart Vechtdal Overijssel" is bij ons verkrijgbaar à € 5,95.

Met behulp van de digitale routeplanner kunt u zelf routes samenstellen door knooppunten fietsroute of bestaande routes downloaden. Zie ook de sites www.allefietserswelkom.nl wij zijn hierbij aangesloten net als bij www.oplaadpunten.nl.

Heerlijk Hardenberg | Smaakfietsroute

Heerlijk op pad met een smaakroute, al fietsend langs Vechtdal streekproducenten. Lees meer....

Vechtdalroute LF16

Niets van het Vechtdal missen? Stap dan op de pedalen en fiets de Vechtdalroute. Een veelzijdige 245 kilometer lange fietsroute tussen Zwolle bij de monding van de Vecht en Darfeld (Duitsland) bij de bronnen van de Vecht. Lees meer...

Happen en Trappen

Happen en trappen: een tweetal culinaire fietstochten rondom Hardenberg. Lees meer...

Verhalen van het Vechtdal: Verhalenpunten

De wilde deerne van Kranenburg, het ontstaan van de Lemelerberg, de Witte Wieven in Dalfsen of de smokkelaars in Vilsterborg. Deze verhalen en nog veel meer worden verteld door bekende Vechtdallers, het kan zomaar voorkomen dat u naar een verhaal luistert, ingesproken door Jeroen Krabbé of Erik Hulzebosch.

Voor de exacte locaties van de verhalenpunten klik hier.

MTB route

Voor meer uitdaging is er de Mountainbikeroute Hardenberg die start tegenover Recreatieplas de Oldemeijer, klik hier voor beschrijving en meer informatie.