west east chevronFill 75 facebookArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagramminusnotification-closeGroup Group 16 plussearch-glass third Line

De Smaakmakers van het Verrukkelijk Vechtdal

Laat je onderdompelen in het Verrukkelijk Vechtdal. Een route langs de Smaakmakers in het Vechtdal; van streekproducent tot culinaire smaakadresjes. Kom meer te weten over onze lokale Smaakmakers.

In het Vechtdal zijn er 5 Vechtdal Proefpalen te vinden die allemaal op de locaties van de Smaakmakers staan. Deze Proefpalen zijn interactief en vertellen je op een leuke wijze wat er op die Smaakmakers locatie allemaal te ontdekken valt.
Ga op zoek naar de Vechtdal asperge of maak kennis met Timmy het Theeblad bij een theeplantage. Laat je verwennen door de heerlijkste streekgerechten, pluk zelf de mooiste bessen of kom oog in oog te staan met Vechtdal Hooglanders; de afstammelingen van de oer-os.

 

Vechtdal proefroute | Vechtdal proef spel | Vechtdal Proef de keuken

Ontdek de Smaakmakers van het Verrukkelijk Vechtdal door: De Vechtdal proefroute  te rijden (fiets 38 km, auto 33 km) of  onderweg tegelijk het Vechtdal Proef spel te spelen (à € 27,50 per groep). Onderweg genieten van de streekproducten? Kijk dan bij de Vechtdal Proef de keuken arrangementen.

Vechtdal proefpalen

De Vechtdal Proefpalen staan op 5 prachtige locaties in het Vechtdal waar het verhaal van de Smaakmakers te ontdekken is. Door middel van een voetpedaal wordt er in de Proefpaal energie opgewekt. Door te pompen op het pedaal wordt er via de speakers het verhaal van de Smaakmaker verteld. Het verhaal is zowel in het Nederlands als in het Duits te beluisteren.

Op elke Proefpaal zit een informatiepaneel waarop meer informatie over het verhaal van de Smaakmakers uit het Verrukkelijk Vechtdal te lezen is. Onder het informatiepaneel is opbergruimte gecreëerd voorzien van een cijfercode slot. Deze opbergruimte wordt gebruikt voor het spelen van het Vechtdal Proef spel.

Door het inzetten van de Vechtdal Proefpaal kan je het gehele jaar door op elk gewenst tijdstip zelf het verhaal van de Smaakmakers ontdekken. Laat je verrassen en ga op ontdekking in het Verrukkelijk Vechtdal.

close

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!