west east chevronFill 75 facebookArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagramminusnotification-closeGroup Group 16 plussearch-glass third Line

Fietsen in het Vechtdal

Fietsen met vijfsterren

Opgepompte fietsbanden en wellicht een goed gevulde picknickmand voor onderweg. Dat is alles wat je nodig hebt. Met je voeten op de pedalen en je gezicht in de wind gaan er vele honderden kilometers aan fietspaden aan je voorbij. Fiets over bospaden en oude klinkerwegen, onderweg zie je dat het rivierlandschap stroomopwaarts plaatsmaakt voor uitgebreide loof- en naaldbossen met heuvels. Heidevelden gaan over in koelanden en houtwallen in bossen. Geniet al fietsend van het steeds wisselende landschap. Ons restaurant bevindt zich bij fietsknooppunten 31, 60, 61, 62 en 63. We beschikken over een oplaadpunt voor de elektrische fiets.

 

Fietsroutes Vechtdal Overijssel

In het Vechtdal zijn er volop mogelijkheden om er met de fiets op uit te trekken. De Rheezerbelten is een ideaal startpunt of eindpunt van uw tocht en goed te combineren met een warme kop koffie, lekkere lunch of afsluitend diner. Uiteraard kunt u uw fiets of auto bij ons parkeren. Hieronder benoemen wij een aantal van onze favoriete fietsroutes in Vechtdal Overijssel.

 

Rondje Hardenberg – Beerze

Een fietsrondje van 34 kilometer langs en over de Vecht, door Beerze en langs de Oldemeijer. De route is gratis bij ons verkrijgbaar en kan op elk punt gestart worden. Download hier de route

 

Fietsronde Vecht- en Reestdal

Diverse routes variërend van 30 tot 50 kilometer. Ontdek het Vecht- en Reestdal met bijvoorbeeld een rondje Dalfsen – Ommen, rondje Ommen – Lemele of rondje Reestdal. Het fietsrouteboekje hiervoor is gratis bij ons verkrijgbaar.

 

Historische fietsroute Rheezerbelten

Een historische fietsroute die alles vertelt over de Slag op Hardenberger Heide, Slag bij Ane, Smokkelen. De fietsroute is verkrijgbaar in ons restaurant.

 

Vechtdalroute LF16

Deze landelijke fietsroute is een veelzijdige 245 kilometer lange route tussen Zwolle, bij de monding van de Vecht en Darfeld (Duitsland) bij de bronnen van de Vecht. Kijk op de website van Vechtdal Overijssel voor meer informatie.

 

MTB route Hardenberg

Voor wat meer uitdaging is er de Mountainbikeroute Hardenberg. Deze route start tegenover recreatieplas de Oldemeijer. Kijk op de website van MTB routes voor meer informatie.

 

Fietsroutenetwerk – Fietsknooppunt kaart Vechtdal

Met het fietsroutenetwerk zet u uw eigen route uit. Het netwerk in het Vechtdal Overijssel bestaat uit honderden kilometers bewegwijzerde routes. De routes zijn al samen te stellen vanaf 10 kilometer. Volg gewoon de borden van knooppunt tot knooppunt. De fietskaart “Fietsknooppuntkaart Vechtdal Overijssel” is bij ons verkrijgbaar à € 6,95.

close

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!