west east chevronFill 75 facebookArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding instagramminusnotification-closeGroup Group 16 plussearch-glass third Line

Wandelen in het Vechtdal

Wandelen in het Vechtdal

Vroeg uit de veren, wandelschoenen aan… ’t Is tijd voor een heerlijke wandeling. En met het wandelnetwerk Vechtdal wordt het je ook nog eens heel gemakkelijk gemaakt. Van knooppunt tot knooppunt of het Pieterpad of Vechtdalpad langs de uiterwaarden van de Vecht. De Rheezerbelten is een ideaal startpunt of eindpunt van uw tocht en goed te combineren met een warme kop koffie, lekkere lunch of afsluitend diner. Uiteraard kunt u uw fiets of auto bij ons parkeren.

 

Wandelroutes Vechtdal Overijssel

De omgeving rondom de Rheezerbelten biedt veel prachtige wandelroutes. Hieronder hebben we een aantal van onze favorieten op een rijtje gezet voor u.

Verwonderroute de Rheezermaten

Een unieke wandelroute tot 10 kilometer waarin we u laten verwonderen. We nemen u mee terug in de tijd in de verwondering van Clara Feyoena, Vrouwe van Heemse. We laten u verwonderen over de schoonheid van de natuur rondom de Rheezermaten en over het verhaal van het landschap met haar natuur, cultuur en historie. Deze route is ontwikkeld door Margé Hans (eigenaresse restaurant de Rheezerbelten), Sietse Hakkers en Rieks Bulthuis. De wandelroute start bij zowel vakantiepark de Kleine Belties als restaurant de Rheezerbelten. Ook staat de wandelroute op de website van Landschap Overijssel en te vinden in de route-app “Wandelen in Overijssel”  van Landschap Overijssel. Door de QR-code te scannen, kunt u meer informatie lezen achter de route en de bezienswaardigheden onderweg. Lees meer op www.verwonderroute.nl

 

Wandelroute De Rheezerbelten | 5, 10 of 15 kilometer

Geniet van de natuur en de prachtige dorpskernen van Heemse en Rheeze. Deze route start bij restaurant de Rheezerbelten en u kunt zelf de afstand bepalen aan de hand van onze routebeschrijving. De routekaart is kostenloos verkrijgbaar bij ons restaurant.

 

Rondom Rheeze

Een route van 12,8 kilometer langs de Campingboulevard, door het Staatsbos Boswachterij Hardenberg, langs speelvijver de Oldemeijer en door het brinkdorp Rheeze. Klik hier voor de route.

 

Het Vechtdalpad

Te voet langs de Overijsselse Vecht. Een grote variatie aan landschappen, diverse natuurgebieden en tal van sporen uit de roerige geschiedenis van de regio. Het Vechtdalpad is een meerdaagse wandeling, op te splitsen in vier dagtochten. Elke etappe begint en eindigt bij een NS-treinstation. Kijk voor meer informatie over deze wandeltocht op de website van het Vechtdalpad.

 

Het Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland en loopt deels door het Vechtdal. Etappe 9 (Hardenberg – Ommen) van de 498 kilometer lange tocht komt zelfs vlak langs ons restaurant. Het is daarom een perfecte plek om te vertrekken of om tot rust te komen na de wandeling. Kijk voor meer informatie op de website van het Pieterpad.

 

Kom & Kunst Hardenberg

Vanuit het gemeentelijk project Verfraaiing Komgrenzen zijn door een aantal Plaatselijk Belangen van de stad Hardenberg een zestal objecten geplaatst om de komgrenzen van Hardenberg sprekender te maken. Deze kunstwerken zijn door middel van een 15 kilometer lange wandelroute aan elkaar verbonden. De routekaart is kostenloos verkrijgbaar bij ons restaurant.

 

close

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!