Op 11 oktober 2025 bestaat de Rheezer Bistro 25 jaar | een kwart eeuw van smaak. In het BCBG Magazine hadden we al een heel mooie presentatie ter gelegenheid van ons jubileum! Èn we vieren dit graag samen met onze gasten!
Drie bijzondere chefs, zes handen en één avond vol culinaire creativiteit. Op maandag 13 oktober bundelen zij hun krachten voor een exclusief menu met verrassende gerechten, seizoensproducten en een vleugje spektakel in de keuken. Één ding is zeker: dit wordt een unieke beleving die je niet wilt missen.
Geniet een avond lang van de culinaire ervaring van Nick van Swaal, Jelle Janssen en Arie Visscher.
Nick van Swaal Chefkok Rheezer Bistro | Jelle Janssen Chef-eigenaar De Woage Gramsbergen | Arie Visscher Chef-eigenaar Café Visscher Leiden
De Rheezer Bistro is de plek waar Nick met zijn team waanzinnig kookt. Maar ook de plek waar meerdere bekende (sterren)chefs hun eerste werkervaring opdeden.
Jelle Jansen van De Woage * in Gramsbergen, maar ook Arie Visscher van Café Visscher in Leiden werkten beiden in hun beginjaren in Hardenberg.
Uit het BCBG Magazine:
“Betrokkenheid en vertrouwen
Met de komst van chef Nick van Swaal in 2021 werd in de Rheezer Bistro de culinaire lat verder omhoog gelegd. Met zijn meer dan 15 jaar ervaring in sterrenrestaurants groeide ook de ambitie om verder op niveau te koken. Van Swaal is, met zijn team, volledig verantwoordelijk voor de gastronomisch invulling van de Rheezer Bistro.
Hij legt het zelf als volgt uit; “we passen ontzettend goed bij elkaar. De manier van de Rheezer Bistro is hoe ik een restaurant voor me zie. Van hoe we met elkaar omgaan tot hoe we ondernemen. Ik krijg de ruimte om mijn eigen ding te doen en te koken op een manier die bij mij past. Ik heb een rijke, bourgondische, maar toch verfijnde stijl van koken, zodat de producten het beste tot hun recht komen. We zijn een moderne bistro, maar met een knipoog naar de klassieke keuken. Zoals Bocuse het ooit bedoeld heeft.”
Uit het BCBG Magazine:
“Voor Arie was het zijn eerste ervaring met de horeca. “Ik begon er op mijn 13e in de afwas (dat kon toen nog gewoon). Ik bleef er tot mijn 19e en ging steeds meer in de keuken doen. Ik heb hier echt de basis meegekregen, zoals hard werken, maar wel met veel collegialiteit en plezier. Ik durf oprecht te zeggen dat mijn wens voor een eigen restaurant daar alleen maar groter is geworden. Als ik terugdenk aan die tijd is het de gezellige sfeer onderling, het harde (samen)werken, maar vooral de betrokkenheid en zorgzaamheid naar alle medewerkers van de familie Hans die me bijstaan. Allemaal elementen die ik nu ook in mijn eigen zaak als voorbeeld meeneem.”
Uit het BCBG Magazine:
“Jelle werkte in het begin van zijn opleiding als leerling bij De Rheezer Bistro en het was daarmee een goede basis voor het vervolg van zijn loopbaan bij de Groene Lantaarn; “In die drie jaar bij Margé en Enrico heb ik mijn passie voor koken echt kunnen verdiepen. Het enthousiasme binnen het team en de ruimte om creatief te zijn in de keuken maken dit een geweldige plek om te werken.”